Noah leest Fast Food 2 van Sandra Bekkari voor thuis.

Omdat dit boek over eten gaat.

Barbara leest Wilma Wonder en de tak. voor op school.

De verwondering in de ogen van de kinderen.
Op aanraden van iemand leerde ik dit boek kennen.

Inge leest Omdat je mijn vriendje bent. Van Guido van Genechten voor op school.

Als kleuterjuf lees je heel veel boeken voor. Wat leuk om met boeken aan de slag te gaan. Volledig uitwerken zodat de kleuters het volledig begrijpen en nadien kunnen naspelen. Om het een keer nog gezelliger te maken, trokken we naar een oude cinemazaal Om voor te lezen in de kleedkamers. Ooh, zo gezellig. Verder hebben we de hele week bezoek gehad van broertjes, zusjes, oma's die kwamen vertellen

Anneleen leest Het circusschip - Chris Van Dusen voor op school.

Er kwam elke dag een mystery voorleesgast in de klas. De leerlingen kregen ´s morgens een raadseltje om de gast te raden. In het filmpje is een zorgleerkracht aan het voorlezen. Na een spannend bekendmakingsmoment kwam hij in onze klas. Spannend en leuk want er hadden veel kinderen het die dag juist geraden.

Tinneke leest Prentenboeken voor op school.

De leerlingen van het vijfde leerjaar lazen voor aan hun petekinderen uit het eerste leerjaar.

Sofie leest Verschillende boeken van prentenboeken over voorleesverhalen tot informatieve boeken voor op school.

Wij namen het voorlezen met voorleesbuddy's op onze school weer heel serieus. De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar lazen voor aan enkele jongere kinderen. Zowel de voorlezers als de luisteraars waren heel enthousiast. We ontdekten ook nieuwe talenten en groeikansen bij de voorlezers.

Nathalie leest Egel voelt vlinders - Ine de Volder voor op school.

Het was zo leuk dat onze meters en Peters aan ons konden voorlezen en we daarna nog een leuke activiteit konden doen rond dit boekje.

Debbie leest Anna in de herfst voor op school.

1x per maand nodigen wij ouders en grootouders uit om te komen voorlezen. Op deze manier kunnen we kinderen bewust kiezen voor een bepaald verhaaltje. Door de grote opkomst zijn het kleine groepjes dus hebben we een heel huiselijke sfeer in de klas.

Caroline leest De Griezels - Roald Dahl voor op school.

Alle kinderen van het 3 de en 4 de leerjaar kwamen in pyjama naar school. Ze hadden hun dekentjes bij, waarmee we een grote tent maakten. Iedereen had een zaklamp om zo naar het griezelverhaal te luisteren.

Inne leest Roald Dahl’s Revolting Rhymes voor op school.

We zouden het haast vergeten, maar ook nog-net-niet-volwassen mensen kunnen toch erg genieten van een gezellig voorleesmoment. Tijdens de les Engels nam ik de leerlingen van 5 Bedrijf en Organisatie mee op pad naar een duister woud in Roald Dahls ‘Little Red Riding Hood and the Wolf’. Zalig om samen te ontdekken hoe Dahl dit sprookje in een ietwat ander jasje goot.

Nele leest Waar blijft de herfst? - Sanne Miltenburg voor op school.

1 keer per maand zijn (groot) ouders, tantes of nonkels welkom om een verhaal te komen lezen. Elk voorlezer stelt een ander boek voor. De kinderen kiezen bewust wat zij leuk vinden om naar te luisteren.

Kim leest De koffer - Chris Naylor voor op school.

Moeke van Emile kwam het verhaal de koffer brengen. Het verhaal is niet zo evident maar de kleuters vonden het een heel mooi verhaal. Fijn moment met een lieve voorleesbuddy!

Kim leest Coco kan het! Loes Riphagen voor op school.

Coco kan het is een prachtig verhaal met zoveel waarheid in. Oma Ankie kwam het verhaal voorlezen in onze tweede kleuterklas. Onze kleutertjes vonden het een super mooi verhaal!

Kim leest Sorry - Norbert Landa, Tim Warnes voor op school.

Mama & nonkel van Suzan kwamen het verhaal Sorry voorlezen, ter ondersteuning gebruikten ze knuffels om het verhaal meer levendig te maken. Alle kleuters zaten met open mondje te luisteren en te kijken naar het prachtige verhaal. Heel fijn moment van 2 super lieve leesbuddy's.

Kim leest Wilma wonder - Hanne Luyten voor op school.

We hebben allerlei (groot)ouders uitgenodigd in onze tweede-derde kleuterklasjes om boekjes te komen voorlezen. We vinden het gegeven van boekenbuddy's supertof! Hier vertelde het meterke van Frey het vehaal Wilma Wonder.

Mireille leest 50 kaarsjes FC De Kampioenen voor op school.

De voorbereidingen waren alvast supertof. We leefden ons in in de personages van de Kampioenen en deden een fotosessie in een plaatselijk café

Lisa leest Er was eens een dapper meisje van Karen Hellemans voor thuis.

De lach op zijn lippen, de tranen in zijn ogen en de haartjes op zijn armen die overeind komen als het spannend wordt.

Veerle leest Ik vind je lief, opa. Jillian Harker voor op school.

Kinderen waren heel enthousiast en luisterden geboeid naar het verhaal.

valerie leest Over de bekendste kabouter, Plop voor op school.

Het is fijn om ouders/grootouders uit te nodigen in de klas, maar een zeldzaam exemplaar om een papa of een opa te ontvangen. Dus super trots op dit moment, dat er dit jaar een papa kwam vertellen in de klas.
Het boekje is gekozen door de kleuter zelf, zo krijgen we een inkijkje in de keuze van boekjes/verhaaltjes die kleuters thuis maken.

Rachna leest Sinterklaas Verhalen voor Buiten

Het was koud, maar het zonnetje scheen terwijl ik het verhaal voorlas. De kinderen konden gezellig op een dekentje zitten of liggen. Ze vonden het heerlijk ontspannen!

Els leest Bibbervlees- Karin Jacobs voor Straten in de schoolomgeving

Kinderen bellen aan bij de mensen in de schoolomgeving en lezen een gedicht, mopje, tekstje voor. De leerlingen vonden het een topmoment en de mensen uit de buurt ook!

cursisten Nederlands voor anderstaligen leest De dans van de vogel uit 'Beren op de weg' van Jeanne Kurvers e.a. voor op school.

Ook in het volwassenenonderwijs lezen we voor! Door te luisteren naar verhalen leren onze cursisten Nederlands aan anderstaligen (NT2) heel veel nieuwe woorden en oefenen ze hun luisterstrategieën. We zetten ze op weg om zelf in het Nederlands voor te lezen voor hun kinderen. Zo wordt Nederlands lezen een gezellig groepsgebeuren!
Luister naar onze verhalen op https://www.youtube.com/playlist?list

Griet leest Alle mogelijke boekjes die we hebben voor op school.

Dat de kinderen genoten van dit leesmoment/ luistermoment in hun persoonlijke luisterdoos. Een doos die we samen maakten in de klas met oa de oortjes die we hier konden downloaden en vergroot hebben.

Andrea leest sprookjes voor op school.

De interactie tussen leerlingen van de derde graad en de leerlingen van het eerste jaar. Het inleven in het verhaal. De leuke reacties van de leerlingen.

Shauni leest Aanbod aan verschillende voorleesboeken voor op school.

Wat hebben we genoten van de voorleesweek. Elke middag werden we ondergedompeld in de wereld van de boeken!
Elke klas kreeg bij de start van de voorleesweek een gepersonaliseerde boekwijzer en een voorleesboek cadeau. Dit werd dankzij ons oudercomité mogelijk gemaakt.

Kathy leest Verschillende boeken voor op school.

De voorleesmomenten werden spontaan opgevuld volgens ieders talent.

Florence leest Wat groeit er in mama's buik? voor op school.

Dit boek is een openhartig boek dat geen blad voor de mond neemt. Onderwerpen als seks, verschil tussen man en vrouw en baby's op een eerlijke manier bespreekbaar te maken is nooit eenvoudig in een klas. Als vroedvrouw vind ik het ook onze taak om deze onderwerpen bespreekbaar te maken. Dit boek was een goede aankopingspunt hiervoor. Het is ook rijk aan nieuw woordenschat.

Florence leest Het naveltje van Herbert voor op school.

Kinderen zijn nog volop in de ontdekking van hun eigen lichaam. Maar dat 'gatje in de buik' is toch wel een vreemd 'ding'... Dat is geen wond, het doet geen pijn,... en toch is het daar. Vreemd!
Zelf kreeg ik van mijn kinderen vaak de vraag wat dat 'gatje' was en waarom we allemaal dit hebben... Of we nu jong of oud zijn, meisje of jongen, mama of papa,...

Lieve leest Stap door… voor op school.

Boek spreekt kleuters aan. Is een dankbaar boek om uit te werken met concreet materiaal

Mattias leest Verhalen voor echte jongens (Usborne) - De verschrikkelijke opruimrobot - voor Dit filmpje werd opgenomen in 2021, toen corona ervoor zorgde dat ik niet in de klas mocht voorlezen. Ik heb het thuis ingesproken - en het werd in de klas getoond. Nog steeds vinden ze het hier thuis leuk om er naar te luisteren.

Voorlezen is een moment om te genieten met de kinderen. Na een hectische dag op werk of hier thuis, is het een rustmoment waarop ik als papa tijd wil nemen. Het lukt helaas niet elke dag, maar als het lukt - dan komt mijn jongste zoon (6 jaar) dicht bij me zitten, en vaak komt mijn andere zoon (9 jaar) er ook nog bij. Heel af en toe, komt mijn dochter - 11 ook nog luisteren. Dat koester ik.