De nieuwe affiche voor Voorleesweek is er! Prijswinnende illustrator Flore Deman maakte een prachtig, sfeervol beeld bij de slogan 'Voorlezen verrijkt je wereld'.

Voorleesweek 2023 zit erop! Het werd een prachtige week, met ontzettend veel voorleesinitiatieven en meer dan 8000 geregistreerde voorleesbuddy's. In 2024 loopt Voorleesweek van 16 tot 24 november.

Wat zouden we zijn zonder al die voorleesbuddy's die hun liefde voor het (voor)lezen delen? In deze reeks vertellen enkele buddy’s over hun drijfveren en de sterke band die voorlezen smeedt.

Ook dit jaar roepen de drie ouderkoepelverenigingen alle ouderwerkingen en scholen op om mee te doen aan De Grote Voorleesdag voor ouders op school! Nodig je tussen 20 en 24 november ouders uit om...

Nu het najaar echt op gang komt, is het weer tijd om aan de Voorleesweek te denken. En hoe bereid je je daar beter op voor dan met een heerlijke lading verse boekentips.

Inge Rylant maakte het affichebeeld voor deze Voorleesweek, maar ze illustreert ook o.a. de succesvolle 'Wijze weetjes'-reeks met felle kleuren en strakke vormen. 'Ik ben niet van plan kinderen te...

De voorleesclub is er weer! Speciaal voor VRT Boekenmaand en Voorleesweek werden er maar liefst 18 nieuwe afleveringen gemaakt. Opnieuw lezen bekende voorlezers voor aan kinderen, neefjes, nichtjes...

Nog tot en met 27 november kan je meedoen met de voorleeswedstrijd, in samenwerking met VRT. Post een leuke foto of een kort filmpje van jouw voorleesmoment en maak kans op een boekenpakket of een...

Met deze knutseloortjes van pinguïn en kikker kan je nog beter luisteren! Download de oortjes, knip, niet vast en... klaar!

Een nieuwe Voorleesweek, dat is een gloednieuwe website én een hele nieuwe lading boekentips! Ontdek recente voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar.