Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

 • Nieuwe boekentips online

  Op zoek naar leuke voorleesboekentips? Laat je inspireren door onze lijsten met voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar! Je kan de boekentips gewoon online bekijken of ze downloaden als pdf.

  Lees verder
 • Nieuwe affiche van Sebastiaan Van Doninck

  Dit is het nieuwe campagnebeeld van Voorleesweek 2021! De getalenteerde en prijswinnende Sebastiaan Van Doninck maakte de illustratie, Kris Demey zorgde voor de vormgeving. In september krijgen alle scholen twee gratis affiches toegestuurd via een mailing van CANON Cultuurcel. Affiches bijbestellen kan via deze link.

    Bibs, kinderdagverblijven, scholen lerarenopleiding en scholen met een opleiding verzorging/kinderzorg krijgen in oktober een gratis affiche.
  &nsbp;

  Je kan affiches bijbestellen maar ook altijd gratis downloaden en afdrukken.

  Lees verder
 • Nieuwe boekentips!

  Geen Voorleesweek zonder boeken, uiteraard! Ook dit jaar zorgden we weer voor een mooie, diverse selectie recente voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je vindt ze op deze site. Je kan de boekenlijstjes hier raadplegen, maar ze zijn ook beschikbaar als download (pdf).

  Je kan ze ook bekijken in de bibliotheekcatalogus:

  Veel voorleesplezier!

  Lees verder
 • Nieuw campagnebeeld van Fatinha Ramos

  De getalenteerde Fatinha Ramos heeft dit jaar het prachtige, hartverwarmende campagnebeeld voor Voorleesweek gemaakt. Van 21 tot 29 november 2020 zullen we onder het motto 'Lezers maak je samen' focussen op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten...
  Want lezers, die creëer je samen.

   

  Op nieuwe boekentips en een vernieuwde website is het nog even wachten: kom vanaf half augustus eens opnieuw kijken!

  Lees verder
 • Voorleesweek 2020

  De voorbereidingen voor Voorleesweek 2020 zijn gestart. De belangrijkste week van het jaar vindt plaats van 21 tot 29 november.
  Dit jaar besteden we extra aandacht aan het betrekken van ouders bij het voorlezen op school. Meer info volgt in de komende maanden.

  Lees verder
 • Dit was Voorleesweek 2019!

  Wat was het weer een mooie Voorleesweek. Bedankt aan iedereen die meelas. In 2020 loopt de Voorleesweek van 21 tot 29 november.
  Onze teller klokte af op meer dan 60.000 mensen waaraan voorgelezen werd, Koningin Mathilde las voor aan brussen, Dimitri Leue trok naar het Parlement, in honderden scholen, kinderdagverblijven en bibs werd er voorgelezen door kinderen, leerkrachten, (groot)ouders ... Er waren voorleeshonden, voorleesburgemeesters en voorleesministers. Kortom: voorleesrituelen in alle vormen en maten.

   

  De reeks rond voorleesrituelen kan je nog steeds bekijken via deze link. De video's met leuke voorbeelden vind je op de homepagina van Voorleesweek.

   

  Tot volgend jaar?

  Lees verder