Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

 • Nieuwe boekentips online

  Nog op zoek naar voorleesboekentips? De nieuwe boekentips voor 2019 zijn online! Je kan natuurlijk naar hartenlust aanvullen met je eigen favorieten. Je vindt de tips onder 'boekentips' op deze site, verdeeld in 5 leeftijdscategorieën tussen 0 en 15 jaar. Maar je kan ze ook downloaden als handige pdf's om bijvoorbeeld in de bib of het kinderdagverblijf te leggen of mee te geven met ouders. De lijsten vind je onder 'promotie'. Daar hebben we trouwens ook de bibliotheeklijsten verzameld.

  Veel voorleesplezier!

  Lees verder
 • 15 oktober - studiedag 'Voorlezen aan ouderen'

  Op dinsdag 15 oktober organiseren Iedereen Leest en LINC VZW een studiedag 'Voorlezen aan ouderen'. Een hele dag bieden ze inspiratie en praktische tips om een voorleeswerking uit te bouwen in een woonzorgcentrum, dienstencentrum of bibliotheek.
  Je vindt alle info over de studiedag hier.

  Vergeet niet om snel in te schrijven: de studiedag is intussen bijna volgeboekt!

  Lees verder
 • Voorleesweek 2019: alle info eind augustus!

  Voorleesweek 2019 loopt van 16 tot 24 november. Eind augustus vind je op deze site alle info, promotiematerialen en een lading nieuwe boekentips. De Voorleesweek staat dit jaar in het teken van voorleesrituelen. We willen heel graag weten wat jullie ritueel is. Voor het slapengaan? Met natte haartjes? Altijd in pyjama? Op het potje? Wat is jullie gewoonte thuis, in het kinderdagverblijf, op school, in de bib?

   

  We kunnen ook alvast vertellen dat niemand minder dan Pieter Gaudesaboos het nieuwe affichebeeld heeft gemaakt. Je ziet het beeld hierboven in sneak preview.

   

  Gauw meer!

  Lees verder